Drogpolicy för Gagnefs OK

2010-03-21

Alla vuxna i klubben måste vara medvetna om sin roll som förebilder för våra ungdomar när det gäller alkohol, tobak, narkotika och doping. Klubbens verksamhet ska vara en trygg miljö även när det gäller droger.

Alkohol

Gagnefs OK ska verka för en sund inställning till alkohol och att ungdomarnas eventuella alkoholdebut inte inträffar före 18 års ålder. Vi ska informera om alkoholens skadliga biverkningar och vad som händer i kroppen efter alkoholintag.

I samband med aktiviteter för barn och ungdomar får ingen alkohol förekomma. Vid fester i klubbens regi får alkohol inte serveras till dem som är under 20 år. Alkoholkonsumtionen ska hållas på en måttlig nivå.

Tobak

Vi ska informera om tobakens skadliga biverkningar och höga risk för beroende, och försöka få våra ungdomar att inte börja röka. Alla vuxna ska föregå med gott exempel och inte röka eller snusa i samband med ungdomsaktiviteter.

Klubbstugan är och ska vara rökfri.

Doping

Doping är förbjudet enligt lag. Vi ska informera om vad doping är och hur kroppen kan påverkas.

Tävlande medlemmar som använder mediciner måste uppdatera sig kontinuerligt, eftersom listan med förbjudna ämnen inte är konstant. Det är den enskilde medlemmens ansvar att söka dispens för bruk av dopingklassade mediciner.

Narkotika

Narkotika är förbjudet enligt lag, och avseende narkotika har Gagnefs OK nolltolerans.

Uppdaterad: 14 APR 2010 23:01 Skribent: Inga Jarmar

Postadress: